070 517 65 45
Selecteer een pagina

Digitale radiologie: röntgenfoto's

Hond met bal in buik

Hond met bal in buik

Bal

De boosdoener…

Sinds jaar en dag maken we röntgenfoto’s. Het is een onmisbare techniek binnen onze praktijk. Naast natuurlijk de foto’s die gemaakt worden van allerlei botjes om evt. breuken te zien, slijtage in de gewrichten, afwijkende aanleg van gewrichten (zoals elleboog dysplasie (ED),heupdysplasie (HD), etc. wordt röntgen ook gebruikt om allerlei andere organen in beeld te brengen. Hart en longen, buikorganen zoals bv de lever, de nieren en blaas kunnen door een röntgen foto zichtbaar gemaakt worden.

Ook worden bij ons officiële HD- en ED foto’s gemaakt.

HD-foto van hond

HD-foto van hond

Alle praktijken beschikken over digitale röntgen. Dit houdt in dat er geen chemicaliën worden gebruikt bij de ontwikkeling van de foto. Daardoor wordt het ontwikkelproces versneld, is het gezonder voor de medewerkers, en produceren we minder chemisch afval. Ook kan de foto nog bewerkt worden om een optimale kwaliteit te krijgen. Dit betekent dan weer minimale stralen belasting voor de medewerkers en de patiënten.

Kat met lucht en steentjes in de blaas

Kat met lucht en steentjes in de blaas

Hoogzwangere poes

Hoogzwangere poes

Hond met zand in de darmen

Hond met zand in de darmen

Een egel
Een egel

Een egel

Niet alles is echter te zien op een röntgenfoto. Naast de techniek van de röntgen hebben we nog een andere techniek in huis, dat is de echografie.