070 517 65 45
Selecteer een pagina

Onze huisdieren worden steeds ouder. Gelukkig maar, want ze zijn tenslotte onze beste vrienden.

Waarom een seniorencheck?

Ouderdom komt met gebreken, maar soms sluipen de problemen er langzaam in en hebben wij dit niet in de gaten. Wanneer wij dit soort problemen vroegtijdig opsporen kunnen wij vaak de juiste behandeling instellen om uw huisdier een lang en gelukkig leven te bezorgen.

Wanneer spreken we van een senior? Over het algemeen is een kat vanaf een jaar of 10 senior en de hond vanaf een jaar of acht, waarbij we wel willen noemen dat kleine hondenrassen later senior worden dan grote. Zo is een Duitse Dog met 6 al op leeftijd, en een Yorkshire terriër pas met 12 jaar.

Net als mensen kunnen ook huisdieren ouderdomsgebreken krijgen zoals; artrose, verminderde nier- of leverfunctie, suikerziekte, gebitsproblemen, dementie, hartproblemen of een te hoge bloeddruk. Komt uw hond niet meer zo snel uit zijn mand? Ligt uw kat veel meer in de vensterbank? Stinkt uw huisdier uit zijn bek?

Wat zijn nou voorbeelden van veranderingen die een medische achtergrond doen vermoeden?

veel drinken en veel plassen
veel eten of juist heel weinig
vermageren of juist dikker worden
moeilijk opstaan en stijf lopen
kwijlen en uit het bekje ruiken
een doffe, vettige vacht

Om bepaalde ouderdomsproblemen op tijd te signaleren of om juist na een goed onderzoek te kunnen zeggen dat uw hond of kat helemaal niets mankeert biedt onze praktijk de Senioren check aan.

Tijdens dit onderzoek wordt gekeken naar het gebit, het hart en longen, de slijmvliezen, ogen en oren, bultjes, vacht, gewicht en hoe staat het met de conditie? Er wordt bloed afgenomen om de nier- en leverfunctie en bloedsuiker te controleren. De hamvraag is hierbij niet: welke leeftijd zal mijn dier bereiken? Maar: is mijn gepensioneerde huisdier nog gezond? En hoe kan ik mijn huisdier zo gezond mogelijk houden?

De senioren check kost normaal  voor de kat en voor de hond 97.50 euro maar in de maand januari geldt de actieprijs van 79.50 euro. Aan de hand van alle uitslagen wordt er besloten of vervolgonderzoek of behandeling noodzakelijk is en zo ja welke. Dit gaat uiteraard in overleg met u als eigenaar.

De seniorencheck wordt alleen op een afspraak uitgevoerd omdat we voor u en uw huisdier alle tijd willen nemen. We leggen u graag vooraf uit hoe u het beste urine kunt opvangen bij uw hond of kat.

Wilt u gebruik maken van onze Senioren Check?

Bel gerust voor een afspraak: