070-5176545
Maandag t/m vrijdag geopend van 9:00 - 17:30
Selecteer een pagina

Sinterklaas is weer aangekomen in ons land en met hem komt ook het snoepgoed mee.

December is de maand van schoentjes zetten en lekkernijen. Het is belangrijk dat je weet dat chocolade giftig is voor een hond. Chocolade bevat theobromine, een stof die het centraal zenuwstelsel en de hartspier overmatig stimuleert.

Er zijn verschillende types chocolades en deze bevatten verschillende hoeveelheden van deze stoffen. Melkchocolade is het minst giftig en pure chocolade is het meest giftig (met mogelijk een dodelijk afloop).

De klachten die de hond krijgt is afhankelijk van zijn gewicht, de hoeveelheid en het type die hij heeft opgegeten.

Honden vinden chocolade wel lekker en hebben zelf niet door dat het giftig is. Je dient er zelf goed over te waken dat je hond niet in de verleiding kan komen om chocolade, bijvoorbeeld een letter in het schoentje, te pakken. Je hebt dan twee problemen, een zieke hond en een intens verdrietig kind omdat zijn/haar schoentje leeg is.

Je vraagt jezelf misschien af waarom chocolade voor honden (en ook voor katten) giftig is en voor de mens niet. Dit komt omdat de mens bepaalde stoffen die in de chocolade zitten snel kan afbreken. Bij de hond worden deze stoffen heel slecht afgebroken in de lever.

Verschijnselen chocoladevergiftiging hond

De eerste verschijnselen die op een chocoladevergiftiging duiden, treden meestal na 4 tot 12 uur op. De hond wordt onrustig, kan gaan braken, drinkt veel en plast veel. De hond kan gaan rillen. Hij kan zelfs een epileptische aanval krijgen. Bij een zware chocoladevergiftiging kan de hond hartritmestoornissen krijgen en zelfs in coma raken. Vooral de oudere hond kan aan een chocoladevergiftiging doodgaan.

Als je hond chocolade binnen heeft gekregen bel dan zo snel mogelijk uw dierenarts zodat je kunt overleggen wat je moet doen.

Voorkomen is beter dan…….
Let op dat je vooral in de komende tijd geen chocolade onbeheerd op tafel, in de schoen, etc. laat staan.

Voor meer informatie hierover of voor het maken van een afspraak met een dierenarts van Dierenkliniek Ter Weerlaan in Wassenaar, belt u 070-5176545.

Nu Bellen