070-5176545
Maandag t/m vrijdag geopend van 9:00 - 17:30
Selecteer een pagina

Door een dierenartsen tekort in Nederland, is de werkdruk erg hoog geworden. De reisafstanden tijdens de spoeddiensten zijn voor klanten hierdoor toegenomen.

In Nederland is op dit moment een tekort aan afgestudeerde dierenartsen. Door de Corona crisis is het huisdierenbestand in Nederland flink toegenomen.
Het aantal dierenartsen dat afstudeert is gelijk gebleven. Ieder jaar studeren zo rond de 250 dierenartsen af. Goede kundige dierenartsen, maar vaak wel met de ambitie om part-time te werken.
Tevens is de uitval onder jonge afgestudeerde dierenartsen groot. Hoge werkdruk en zware psychische belasting is een oorzaak.
Dit houdt in dat de werkdruk bij de overgebleven klinieken omhoog is gegaan. Om de diergeneeskundige hulp ook tijdens de avonden, nachten en weekenden te garanderen is er een spoeddienst .
Dierenartsen doen diensten voor meerdere klinieken tijdens deze uren. Vaak moet de volgende dag gewoon weer gewerkt worden.
Het aantal deelnemende klinieken aan de spoeddienst is de laatste jaren afgenomen. Nieuwe investeringsmaatschappijen ( Anicura en Evidensia) hebben klinieken overgekocht.
Om de dienstverlening tijdens de spoeduren te kunnen continueren is gekozen om de regio Haaglanden iets groter te maken. Hierdoor kunnen we de frequentie van nacht en weekenddiensten verlagen en het beroep aantrekkelijk houden.
Dit kan inhouden dat U tijdens de spoed iets verder moet rijden. Uw huisdier is zo wel verzekerd van diergeneeskundige hulp door onafhankelijke klinieken. Dierenartsen die dierenarts zijn geworden door de liefde voor het beroep.

Wij hopen op uw begrip voor deze situatie en dat U er niet te vaak gebruik van hoeft te maken.

U kunt nog meer lezen op de onderstaande link :
https://www.ad.nl/werk/baasjes-willen-meer-zorg-voor-huisdier-tekort-aan-dierenartsen-loopt-op-br~a8835dd8/?referrer=https://www.google.com/

bron: Algemeen Dagblad.

Nu Bellen